Здраве и красота

Лунна диета – март 2013

Пролетта идва, да побързаме да се вталим

01.03.2013г. / 10 52ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Нормално е зимата да качим някой и друг килограм и е ненормално през този период да се подлагаме на драконовски диети.
Трябва да поддържаме килограмите и фигурата си разумно, за да не изтощим тялото си и точно в сезона на вирусите да отслабим дотолкова имунната си система, че да сме уязвими за всякакви прелитащи вируси.

 

Свързани статии

Но с настъпването на пролетта на всеки му се иска да изглежда по-добре и да се чувства по-добре, за да може да се радва на малките радости в живота.
Но не мислите ли, че ние сами се изтезаваме – не ни стигат външните фактори, които ни докарват стрес: работа, сметки, взаимоотношения, а ние в името на някакъв социално приемлив модел да се тормозим и да се лишаваме от малкото удоволствия, които имаме.
Ще кажете да, ама конкуренцията е толкова голяма, че винаги по интервютата избират по-натоканите мадами, слаби, високи, с къси поли... и ако не се вписваме в модела ще си останем дебели, самотни и бедни.

И омагьосаният кръг се завърта и пак се качваме на кантара, пак вземаме сантиметъра в ръка и пак започваме да пресмятаме калориите.
Има ли изход? Е, тук няма – дори терминал 2 няма да ни спаси, защото където и да отидем по света няма да можем да избягаме от това, че по фигурата посрещат.
Единственото спасение е в постоянния здравословен начин на живот: умерено хранене, физическо движение и прочистване на организма.
Сравнително лесноизпълнимо – винаги изяждайте половината порция, ходете повече пеша и един ден в седмицата спазвайте лунната диета – 24 часа само на сок, вода и билков чай.

Ето лунните фази за месец март 2013 г.

  • 4 март 2013, 23:54 часа – последна четвърт
  • 11 март 2013, 22:52 часа – новолуние
  • 19 март 2013, 20:28 часа – първа четвърт
  • 27 март 2013, 12:29 часа – пълнолуние

 

 

 

 

Коментирай