Здраве и красота

Лунна диета – юни 2013

Да влезем във форма за плажа

01.06.2013г. / 08 45ч.
Вергиния Генова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

При тези синоптични прогнози за горещо лято – първите влезли във форма да се покажат по бански ще са най-печеливши, защото може би тази година юни ще се окаже един идеален месец за море.

Лунната диета е именно за онези, които няма какво толкова да свалят – нямат излишни мазнини, а се нуждаят само от пречистване на организма. Или иначе казано, тези, които през цялата година се грижат за тялото си като награда могат да отидат на море – в най-хубавото време.

 

Свързани статии

Разтоварването е лесно през лятото, защото и без това организмът иска повече вода, повече течности, а именно те са в основата на лунната диета: прясно изцедени сокове, билкови чайове, много вода. И всичко това, без допълнителни примеси за 24 часа по време на лунните фази.

Останалите, които искат по-сериозно сваляне на килограми и имат повече паласки, трябва да се потрудят повече – най-вече със спорт и здравословни храни.
Или пък, ако се чувстват добре в тялото си и не страдат от комплекси, хич и да не се притесняват за диети. Забелязвам, че с напредването на възрастта на плажуващите, митът за барби момичето все повече губи уважение и жените се наслаждават на морето, пясъка, живота и всичко останало… без да плащат данък обществено мнение.

Този данък може би никога няма да отпадне, но все по-малко са онези, които искат да го плащат. Затова трябва да предупредим госпожиците „перфектно тяло“, че почнат ли да плащат този данък... доста ще имат да плащат... все ще им се струва, че са видели някоя още по-перфектна на плажа или пък че някой обсъжда точно техния целулит или друг видим или невидим недостатък.

В крайна сметка дали сме с перфектни мерки или не толкова – важното е да се чувстваме здрави и да се грижим по най добрия начин за единствената „къща“, която ни е дадена на готово.

А за спазване на лунната диета не се изискват кой знае колко много усилия, воля и приготовления. Така че дори да не сте опитвали, това лято може да го направите.

Лунни фази – юни 2013 година

8 юни 2013, 18:57 часа – новолуние
16 юни 2013, 20:25 часа – първа четвърт
23 юни 2013, 14:33 часа – пълнолуние
30 юни 2013 – 07:54 часа – последна четвърт

Здраво и бодро начало на лятото!

Коментирай