Здраве и красота

Лунна диета за декември 2016

Балансирайте организма покрай празничното похапване

01.12.2016г. / 13 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Добре дошъл, декември! Не остават много дни до коледните и новогодишни празници, когато обилното похапване със сигурност ще се отрази на фигурата ни. Ето защо отново поглеждаме към лунните фази. Лунната диета ще ни помогне да балансираме диетата си, да намалим апетита си към нездравословните храни, както и да останем във форма.

Положителното при нейното следване е, че тялото ни успява да се освободи от голяма част от токсините и излишните течности. Както знаете по време на 24 или 72-часовото спазване на диетата от началото на 4-те фази на Луната трябва да се консумират само пресни сокове, вода и билкови чайове. Соковете от кутия, алкохолът, захарта и солта не са добра идея.

Подслаждайте чая с малко мед. Течностите, които ще приемате в изобилие имат множество благоприятни влияния върху организма ни. Освен че прочистват и укрепват имунната система.

След като премине съответната фаза на Луната е важно да продължите с консумацията на по-леки и здравословни храни. Избягвайте пърженото, тестените лакомства.

Свързани статии

Някои диетолози препоръчват един път седмично да си правим разтоварващ ден само на течности. Нездравословното хранене или диети, лошото храносмилане, тревожността и стреса се отразяват отрицателно на здравето ни. Цикълът на Луната може да ни помогне да балансираме организма си.

Споделяме и лунните фази за декември:

  • 7.12.2016 г. – 11:58 часа – първа четвърт
  • 14.12.2016 г. – 02:55 часа – пълнолуние
  • 21.12.2016 г. – 03:45 часа – последна четвърт
  • 29.12.2016 г. – 08:18 часа – новолуние
Коментирай