Здраве и красота

Лунна диета за април 2017

Винаги в добра форма

01.04.2017г. / 12 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

От древни времена хората са имали предвид лунните фази, те са ръководели много неща в живота им. Така например, много жени в древен Египет и Вавилон са се съобразявали с фазите на Луната, за да запазят младостта и красотата си. В наши дни все още се смята, че фазите на Луната имат влияние върху нашето настроение, сън, но и върху регулирането на телесното тегло.

С настъпването на новия месец поглеждаме към календара, за да си запишем кога можем да спазваме лунната диета.

По време на новолуние

През тази лунна фаза е добре да приемате бистри зеленчукови бульони. Това ще ви осигури добри количества фибри, ще притъпи чувството на глад и ще благоприятства функцията на червата.

Резултатът е интензивно прочистване и загуба на телесно тегло. Важно е в бульона да няма сол, може да добавите черен пипер, люти чушки, зелении, а и да няма картофи. Разбира се може да добавите към супата вода, чайове и сокове.

По време на тази фаза на Луната въздържанието от храна ще ви бъде много по-трудно. Въпреки това си заслужава да опитате да се разтоварите в рамките на 24 часа с вода, чайове, пресни сокове.

По време на пълнолуние

По време на тази фаза се разрешават вода, сокове, чайове и ако много огладнеете може да хапнете малка купичка с плодове. В случай, че не искате да следвате строгия режим на лунната диета, опитайте се да ядете ориз, млечни продукти, елда и избягвайте сладкишите, алкохола, солта и захарта, за да може да изчистите поне някаква част от излишните течности в организма.

Свързани статии

По време на намаляваща Луна

Фаза, през която метаболизмът ни работи по-добре, чувството на глад не е толкова силно изразено и по-лесно елиминираме излишните течности.

Ето защо, ако по време на тази фаза заложите само на прием на здравословни напитки, резултатът ще бъде бърз и значителен.

Ето и фазите на Луната за месец април 2017:

  • 3.04.2017 г. – 21:54 часа – първа четвърт
  • 11.04.2017 г. – 9:17 часа – пълнолуние
  • 19.04.2017 г. – 13:05 часа – последна четвърт
  • 6.04.2017 г. – 15:11 часа – новолуние
Коментирай