Здраве и красота

Лунна диета за септември 2017

Пийте зелен чай

01.09.2017г. / 16 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

В края на летния сезон и след активна почивка се нуждаем от детоксикация на организма. Лунната диета е подходящ разтоварващ режим (ако не сте бременна и не страдате от заболявания), защото ни помага да изхвърлим част от излишните течности, да детоксикираме тялото и разбира се да поставим началото на един по-здравословен начин на хранене.

Така нареченото постене се е прилагало още преди хиляди години като медицинска терапия, прочистваща тялото. Хипократ е открил, че гладът помага на тялото да се излекува и дори пише за огромния му лечебен потенциал.

Свързани статии

Лунната диета е кратък вариант на по-строг пост, в който в рамките на 24 часа по време на съответната лунна фаза се приемат само течности, като вода, чай, фрешове.

По време на новолуние и пълнолуние могат да се консумират само течности. Това е и най-доброто време за стартиране на лунния план, защото в тази фаза ще отслабнете най-бързо и естествено. По време на пълнолуние е добре да се приемат основно вода и детоксикиращи чайове, за да увеличите максимално очистването. Добри примери за подобни билки са градински чай, глухарче или зелен чай.

3 упражнения за стягане на цялото тяло сутрин

Ако режимът ви се струва строг, усещате дефицит на енергия, може да хапнете пресен плод или зеленчук. За да запазите постигнатите резултати от диетата е важно между фазите на Луната да намалите до минимум консумацията на преработени храни, сладкиши.

Свързани статии

Приемът на повече свежи плодове и зеленчуци и особено такива, които са естествени диуретици (като диня, пъпеш, чушки, тиквички, краставици) ще ви помогне да продължите с детоксикацията на организма и всяка следваща лунна фаза ще ви бъде много по-лесна за спазване.

Запишете си фазите за септември 2017:

  • 06.09.2017 г. – 10:55 часа – пълнолуние
  • 13. 09.2017 г. – 09:44 часа – последна четвърт
  • 20.09.2017 г. – 08:46 часа – новолуние
  • 28.09.2017 г. – 05:10 часа – първа четвърт
Коментирай