Здраве и красота

Лунна диета за септември 2018

Първата фаза на Луната е на 3 септември

03.09.2018г. / 11 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Добре дошъл, септември! Както всеки нов месец, така и този, ще проследим кои са фазите на Луната, според които ще следваме лунната диета. 

Въз основа на особеностите на физиологичните процеси през всяка фаза, се постига хармония в тялото, благодарение на начина ни на хранене, леката физическа активност, избягването на нездравословните храни. 

Всичко това води до естествена загуба на излишни мазнини и течности.

Кои са фазите на лунната диета?

По време на пълнолуние

По време на тази фаза на Луната се счита, че излишъкът от течности в тялото се задържа в клетъчното и вътреклетъчното пространство.

На пълнолуние е важно да се консумират храни с минимално количество калории. Ако ви е трудно да консумирате само фрешове, вода и чай, може да си позволите да добавите натурално кисело мляко. 

При намаляваща Луна

Фаза, която ни позволява да елиминираме излишните течности от тялото, много по-лесно и бързо. Също така се премахват и голяма част от токсините. За да постигнете този ефект е важно да следвате стриктно режима на лунната диета и да се придържате към приема само на вода, чай и фрешове. 

При нарастваща Луна или първа четвърт

По време на тази лунна фаза, организмът ни абсорбира много по-добре хранителните вещества. Подобряват се всички метаболитни процеси, физическите натоварвания са много по-ефективни. 

Новолуние

По време на новолуние, тялото ни възстановява силите си. Ето защо е важно, дори да не следвате строгия режим на лунната диета, да се опитате да се храните максимално здравословно. Добавете към менюто си в малки количества полезни протеини, като немазно месо, морски дарове, извара, яйца. Не на последно място, пийте достатъчно вода, чай и пресни сокове. 

Важно! По време на лунна диета не се консумират захар, сол, подсладители, алкохол, сокове от кутия, газирани напитки. 

Запишете си лунните си и лунните фази за септември 2018:

  • 3.09.2018 г. - 05:10 часа - последна четвърт
  • 9.09.2018 г. - 21:41 часа - новолуние
  • 17.09.2018 г. - 02:05 часа - първа четвърт
  • 25.09.2018 г. - 05:49 часа - пълнолуние
Коментирай