Здраве и красота

Лунна диета за октомври 2018

Да детоксикираме тялото

01.10.2018г. / 12 16ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Нов месец, ново начало! Хубаво е всеки месец да си поставяме някои малки цели, които да изпълняваме. Здравословното хранене е едно от тях. В началото на всеки месец споделяме с вас лунната диета и фазите на Луната. Тя може да бъде вашето начало към промяна в начина на хранене.

Базовият план е 24 часа по време на съответната фаза да се приемат само течности под формата на вода, чай, фрешове (не и сокове от кутия). След приключване на съответната фаза е важно да захраните внимателно организма си.

Детоксикиращи храни за цялостно здраве (галерия)

Постепенно да включите печен картоф, кисело мляко. Ако успеете да изключите след това прием на пакетирани храни, тестени и захарни изделия, пържено, ето ви една положителна промяна.

Според някои специалисти, най-доброто време за започване на лунната диета е 2 до 3 дни преди настъпване на пълнолуние. Когато следвате лунната диета, в деня на пълнолунието е важно да се консумират вода, чай, пресни сокове, които да ви осигурят допълнителна енергия.

За тези, които не биха могли да се придържат стриктно към режима, се разрешава малка плодова или зеленчукова салата. Консумацията на алкохол, подправки, мляко е забранена за всеки ден от лунната диета.

8 ползи за здравето от рибеното масло

Периодът на намаляваща Луна ще ви помогне да елиминирате голяма част от излишните течности. Ето защо е важно да пиете не по-малко от 8 чаши вода на ден, като не забравяйте и за билковите чайове.

Свързани статии

Фаза на Луната, по време на която може да тестваме своята дисциплина е нарастващата Луна. Тогава апетитът ни се повишава. Тогава също е добре да ограничите приема на калории, ако не следвате стриктно диетата.

Новолунието е друга фаза, която спомага за детокс на тялото. Продължаваме с приема на вода, чай, фрешове. Особено полезни билки са градински чай, глухарче или зелен чай, ускоряващи метаболизма. Чайовете не бива да се подслаждат.

Запишете си фазите на Луната за месец октомври:

2.10.2018 г. – последна четвърт – 12:15 часа

9.10.2018 г. – новолуние – 06:50 часа

16.10.2018 г. – първа четвърт – 21:29 часа

24.10.2018 г. – пълнолуние – 19:34 часа

Коментирай