Здраве и красота

Лунна диета за юни

За по-леки летни дни

02.06.2019г. / 15 56ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Само дни ни делят от настъпването на астрономическото лято, но вече хапваме ароматни ягоди, череши, сочни домати. Юни ни кани да направим малък детокс на своето тяло, като му дадем повече свежи продукти, богати на витамини и минерали. Разтоварващите дни може да бъдат началото на нашата здравословна диета, която да включва консумацията на повече риба и морски дарове, свежи салати, нискомаслени млечни продукти.

Ето защо отново поглеждаме към лунния календар, за да си запишем и фазите на Луната. Те ще са ни необходими, за да следваме лунната диета. Ако обмисляте да въведете 1 път седмично прочистване на тялото, опитайте с този режим. В рамките на 24 часа от настъпване на съответната лунна фаза може да приемате само плодови и зеленчукови фрешове, вода и чай.

Свързани статии

За тези от вас, за които подобни детокс схеми са непознати, е възможно да почувстват лека замаяност, слабост, но разбира се не е задължително да имате неразположения. Ако все пак се случи, хапнете по-захарен плод, като кайсия, череши, диня.

Причини да наддавате тегло по време на цикъл

След приключване на съответната фаза е важно да не се нахраните обилно. Така не само ще навредите на стомаха си, но създавате стрес за целия организъм. Включете салати, малко кисело мляко, ½ варен картоф. Следващите дни може да добавите сирене, малко парче печено месо. Захранете се постепенно.

Лунната диета ни помага да елиминираме голяма част от излишните течности, токсините. Ако се чувствате добре може да продължите още ден-два разтоварващия режим. Тук може да видите няколко добри идеи за летни диети, с които да влезете във форма, а в следващите редове, споделяме фазите на Луната за месец юни.

  • 3.06.2019 г. – 13:59 ч – новолуние
  • 10.06.2019 г. – 09:34 ч – първа четвърт
  • 17.06.2019 г. – 11:18 ч – пълнолуние
  • 25.06.2019 г. – 12:00 ч – последна четвърт
Коментирай