Здраве и красота

Лунна диета за февруари

Помага да се освободим от натрупаните токсини

01.02.2020г. / 08 48ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Когато искаме да отслабнем и да елиминираме излишните течности от организма, пробваме най-различни диети. Разбира се, през февруари няма да пропуснем да следваме и лунната диета. Хубавото на този режим е, че ни помага с лекота да се освободим от голяма част от натрупаните токсини и може да бъде нашето начало на един по-здравословен начин на хранене.

5 храни, които да ядете и 4, които да избягвате по време на менструация

Постигнатите резултати от лунната диета, както при всяка друга могат да се запазят, ако съобразим това как се храним между лунните фази. Какъвто и хранителен план да следваме, ако след неговото приключване не преразгледаме начина си на хранене, ще качим загубените излишни килограми.

Купата на Буда – полезни храни за повече здраве

Ако сте решили да следвате лунната диета през февруари, то трябва да знаете, че в рамките на 24 часа от настъпване на съответната лунна фаза трябва да се консумират само течности като вода, чай, фрешове, бистри зеленчукови бульони. Не се консумират млечни продукти, твърди храни и подправки.

Свързани статии

В случай, че усетите замаяност, слабост, липса на енергия, хапнете по-захарен плод. Важно е диетата да ви кара да се чувствате по-леко и освежени, а не да ви прилошава. След като приключи съответната лунна фаза, е важно да се захраните постепенно. Може да включите 1 сварен картоф, малко кисело мляко, зеленчукова супа.

Запишете си фазите на Луната за февруари:

  • 2.02.2020 г. – 03:28 часа – първа четвърт;
  • 9.02.2020 г. – 9:35 часа – пълнолуние;
  • 16.02.2020 г. – 00:09 часа – последна четвърт;
  • 23.02.2020 г. – 17:44 часа – новолуние.
Коментирай