Здраве и красота

Лунна диета за април

Пролетен детокс на тялото

01.04.2020г. / 12 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

В началото на всяка пролет, обръщаме внимание на начина си на хранене и това как да детоксикираме организма си. Лунната диета е един от най-добрите начини. Следвайки лунните фази и консумирайки вода, билкови чайове, пресни плодови и зеленчукови сокове, ние успяваме да се разделим с няколко килограма водно тегло.

5 билки при пролетна умора

Когато не консумираме въглехидрати, като тестени изделия, захар, сладкиши, газирано, пържено, пакетирани лакомства, тялото ни много лесно губи излишни течности. Което е прекрасно, защото не сме толкова подпухнали, а това веднага се забелязва.

Антицелулитни комбинации от храни

Всяка лунна фаза трае 24 часа, след което постепенно захранваме организма с млечни храни, варени зеленчуци, бульони, месо. Лунната диета може да бъде началото на едно по-здравословно хранене.

Храни с цинк за засилване на имунната система

За много хора е трудно да въведат промени в начина си на хранене, особено когато искат да отслабнат. От друга страна, имате една диета, която е 4 пъти в месеца за по 24 или 48 часа. Лунният режим е вид гладуване, което може да бъде част от вашата стратегия за елиминиране на излишните килограми. Просто се постарайте между отделните лунни фази да намалите или изключите от менюто си някои храни.

Свързани статии

Започнете със сладкишите, постепенно с колбасите, които може да замените с качествено месо, риба. Така без излишен стрес ще дойде време за следващата лунна фаза, а и ще си създадете рутина в храненето. Ако по време на лунната диета почувствате слабост, може да хапнете по-захарен плод. Той ще ви даде енергия.

Запишете си и фазите на Луната за месец април.

  • 1.04.2020 г. – 13:52 часа – първа четвърт;
  • 8.04.2020 г. – 05:36 часа – пълнолуние;
  • 15.04.2020 г. – 01:57 часа – последна четвърт;
  • 23.04.2020 г. – 05:00 часа – новолуние.
Коментирай