Здраве и красота

Лунна диета за септември

За детокс на организма

31.08.2020г. / 12 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

След прекрасния август, който мина така неусетно, е време да посрещнем септември. Летните месеци са онова време в годината, в което се отдаваме повече на забавление, а и на любимите ни сладоледи. Ето защо, щом всичко това приключи, отново поглеждаме към календара с фазите на Луната.

Време е за лунната диета, време е за детокс и свежо начало на есента.

Хранителни навици според зодията и асцендента

Защо да опитате да следвате лунната диета (ако все още не сте)?

Тя е един от най-добрите хранителни планове, които ще ви помогнат да елиминирате част от излишното водно тегло. Ще ви направи енергични, ще се чувствате по-леко, ще детоксикирате организма. След като приключи съответната лунна фаза, може да поставите едно начало на по-здравословен начин на хранене, като цяло.

Храни, препоръчани от диетолози за тънка талия

В рамките на 24 часа от настъпването на съответната лунна фаза, се консумират само вода, пресни сокове и билкови чайове. Ако усетите слабост, замайване, може да добавите към менюто си малка купичка със свежи плодове или зеленчуци. Не се приемат млечни и твърди храни, подправки.

Свързани статии

Когато изминат 24 часа е много важно да преминете плавно към приема на други храни, за да си спестите проблеми с храносмилането. Започнете с натурално кисело мляко, бульони, свежа салата, малко пилешко месо или риба. 

Запишете си фазите на Луната за септември:

  • 2.09.2020г - 08:12 часа - пълнолуние;
  • 10.09.2020г - 12:18 часа - последна четвърт;
  • 17.09.2020г - 14:59 часа - новолуние;
  • 24.09.2020г - 04:34 часа - първа четвърт.
Коментирай