Здраве и красота

Лунна диета за януари 2022

Време е за детокс след празниците

01.01.2022г. / 06 21ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Обичаме коледните и новогодишните празници. Ако ни се отдаде възможност си почиваме повече, отдаваме се на любимите си хора и занимания и хапваме повече. След празници организмът ни има нужда от детокс. Консумирали сме повече захар, тестени изделия, мазнини, сол, алкохолни и газирани напитки. Обикновено си поставяме за цел да започнем диета, но отлагаме и така календарът ни показва 1 февруари.

20 начина, по които захарта ни убива

Тук се сещаме за лунната диета, защото първата фаза на Луната се пада на 2 януари. Нямаме оправдание да отложим детокс режима с цял месец. Време е да елиминираме излишните течности, да намалим подпухването, а защо и да не поставим началото на по-здравословно хранене?По време на съответната лунна фаза, в рамките на 24 часа се консумират само фрешове – плодови и зеленчукови, билкови чайове и вода. Без мед и други подсладители, без млечни продукти.

Защо пълнеем през зимата?

След като отминат 24 часа, включваме в менюто си по-леки храни, имаме по-малки порции, чести хранения. Много хора свързват здравословното хранене с диета, това може би им звучи ограничаващо и затова се отказват да направят така желаните промени. Нищо не бива да се случва със стрес. Може постепенно да започнете да намалявате консумацията на захар, сол, да си приготвяте по-здравословни десерти, да не консумирате толкова често тестени изделия от бяло брашно.

5 здравословни навика за 2022

Веднага ще забележите промяната. Повече енергия, коремът се подува по-рядко, кожата става по-красива.

Ето малко информация по темата.

За тези от вас, които са нетърпеливи и следват стриктно лунната диета, ето и фазите на Луната за месец януари 2022 г.

  • 2.01.2022 г. – 20:49 часа – новолуние;
  • 9.01.2022 г. – 20:20 часа – първа четвърт;
  • 18.01.2022 г. – 01:09 часа – пълнолуние;
  • 25.01.2022 г. – 15:58 часа – последна четвърт.
Коментирай