Здраве и красота

Лунна диета за февруари

Време е за детокс на организма

01.02.2022г. / 09 12ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

С настъпването на всеки нов месец поглеждаме към лунния календар, за да се информираме кога можем да спазваме лунната диета. През февруари, първата фаза ще настъпи в първия ден на новия месец, когато ще настъпи и новолунието в знака на Водолей.

5 напитки, които помагат за отводняване на организма

Лунната диета е чудесен начин да поставим началото на един детокс режим, на едно по-здравословно хранене. Тя ни помага да елиминираме част от задържаните излишни течности, да разтоварим тялото си, особено след период на обилно хранене.

Лунната диета „рестартира“ организма. Това, което е характерно за нея е, че всяка лунна фаза трае 24 часа. През това време се консумират вода, билкови чайове, фрешове. Не са разрешени мед, захар, подправки, млечни и твърди храни. Ако сега започвате с лунната диета е възможно да усетите лека слабост, но не е задължително.

Промени в храненето по време на менструация за повече баланс

Някои хора понасят разтоварващите дни изключително добре. И все пак, ако искате да завършите диетата, но имате дефицит на енергия, може да хапнете по-захарен плод, бистър зеленчуков домашно приготвен бульон. Какво следва след всеки край на съответната фаза от диетата?

Свързани статии

Важно е да се захраните постепенно, включвайки в менюто си свежи зеленчуци, печен или варен картоф, леки меса, супи, кисело мляко. Лунната диета може да ни помогне да преразгледаме менюто си. Да го променим в положителна посока, свеждайки до минимум консумацията на захар, колбаси, пакетирани храни, тестени изделия и т. н.

Хранейки се по-здравословно между фазите на Луната, успяваме да повишим нивата си на енергия, задържаме по-малко излишни течности, редуцираме излишните килограми, балансираме нивата на кръвната захар и кръвното налягане.

В следващите редове споделяме фазите на Луната за лунната диета за месец февруари.

  • 1.02.2022 г. – 07:10 часа – новолуние;
  • 8.02.2022 г. – 15:53 часа – първа четвърт;
  • 16.02.2022 г. – 18:41 часа – пълнолуние;
  • 24.02.2022 г. – 00:32 часа – последна четвърт.
Коментирай