Здраве и красота

Лунна диета за март

Да елиминираме излишните течности от организма

02.03.2022г. / 15 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Още в първите дни на месец март ще бъдем свидетели на новолунието. То ще е в знака на Риби и ще го очакваме на 2 март. Това е първата фаза на Луната от календара за лунната диета, която няма да пропуснем в първия пролетен месец. Лунната диета е режим, с помощта на който можем да рестартираме тялото си за пролетта, след дългата зима, в която сме консумирали повече месо, тестени и захарни изделия, туршии, алкохол. Всяка лунна фаза от диетата трае 24 часа. През това време се консумират само вода, билкови чайове, фрешове. Не са разрешени мед, подсладители, млечни и твърди храни.

Сушени или пресни плодове – кои са по-добри за отслабване?

Лунната диета ни помага да елиминираме част от задържаните излишни течности, токсини, затова е възможно и да имаме леко главоболие. Осигуряването на достатъчно течности ще намали риска от дехидратация. Ако досега не сте следвали този режим или е по-труден за вас, може да си позволите да хапнете домат, 1-2 по-захарни плода.

Какво се прави след като съответната фаза на Луната отмине?

Много е изкушаващо да се наядете обилно с любимите ви храни, но това може да доведе до хранителни неразположения, да си върнете отново водното тегло, с което сте се разделили. Ако планирате пролетна промяна в начина си на хранене, започнете да се захранвате постепенно, добавяйки към менюто си кисело мляко, салати, плодове, леки домашни супи, риба.

10 храни, които прочистват кожата

Ограничете консумацията на колбаси, захарни изделия, бял хляб, тестени закуски. Така, когато настъпи следващата фаза от лунната диета ще ви бъде по-лесно да я следвате, но и ще се чувствате по-енергични.

Лунната диета не е подходящ режим за бременни и кърмачки или хора със здравословни проблеми, за които са противопоказни подобни разтоварващи дни.

Ето фазите на Луната за лунната диета за месец март.

  • 2.03.2022 г. – 19:16 часа – новолуние;
  • 10.03.2022 г. – 12:24 часа – първа четвърт;
  • 18.03.2022 г. – 09:37 часа – пълнолуние;
  • 25.03.2022 г. – 07:24 часа – последна четвърт.
Коментирай