Здраве и красота

Лунна диета за август

Време е за детокс на организма

01.08.2022г. / 08 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

С настъпването на всеки нов месец поглеждаме към календара. Знаем, че е време за лунната диета. В летните месеци, този разтоварващ режим се спазва лесно и приятно, тъй като имаме изобилие от свежи плодове и зеленчуци.

11 причини да хапвате повече диня през лятото

Лунната диета изисква следването на фазите на Луната, за които се смята че влияят по определен начин на тялото. Тогава можем по-лесно да елиминираме част от излишните течности в организма, токсините и разбира се при желание да поставим и началото на един по-здравословен режим на хранене, без захарни и тестени изделия, колбаси, пакетирани лакомства.

Всяка фаза от лунната диета е в рамките на 24 часа, по време на които се консумират само пресни сокове – плодови и зеленчукови, вода, билкови чайове, може и кафе. Възможно е да почувстваме главоболие, но това обикновено се дължи на детоксикацията на организма.

Опасно ли е да ядете банани, ако имате диабет?

Ако за първи път ще следвате лунната диета ( и не само) и почувствате слабост, може да хапнете 1-2 по-захарни плода или свежи зеленчуци, но без подправки, зехтин. В лунната диета не се разрешават млечни храни, нито подсладители, мед.

Пикочна киселина – как да я понижите с природни средства

Какво се случва, когато съответната фаза на Луната приключи? Време е за захранване. Захранването е постепенно включване в дневното меню на храни като кисело мляко, бистри домашни бульони, варен или печен картоф, риба, пилешко или пуешко месо в малки количества. Така намаляваме риска от стомашни неразположения.

Ако целите да подобрите храненето си и то да бъде по-здравословно, опитайте се до другата фаза на лунната диета да не консумирате вредни храни или те да бъдат в минимални количества.

Може да си запишете и фазите на Луната за месец август:

  • 5.08.2022 г. – 14:31 часа – първа четвърт;
  • 12.08.2022 г. – 04:03 часа – пълнолуние;
  • 19.08.2022 г. – 07:34 часа – последна четвърт;
  • 27.08.2022 г. – 11:55 часа – новолуние;
Коментирай
Здраве и красота