Здраве и красота

Лунна диета за септември

Да детоксикираме тялото

02.09.2022г. / 12 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

С настъпването на всеки нов месец поглеждаме към календара. Време е за лунната диета. Следването на лунната диета изисква да следим за определени фази на Луната. След началото на всяка фаза, в рамките на 24 часа, се консумират само вода, билкови чайове, фрешове от плодове и зеленчуци. Алкохол, подсладители, млечни и други храни не се разрешават.

Какво се случва в тялото, ако всеки ден хапвате круши

Изключение с консумацията на по-захарни плодове могат да направят тези, които сега свикват с този хранителен план и изпитват слабост. Разбира се, ако се чувствате зле по време на лунната диета, трябва незабавно да я прекратите. Този режим не е за всеки, затова е важно и да се допитате до лекар, ако имате някои заболявания.

Хранителни навици за баланс на кръвната захар

Лунната диета е детокс диета. Тя ни помага да елиминираме не само част от излишните течности в организма, но и токсини. Тя може да бъде едно добро начало на един по-здравословен начин на хранене, в който да изключим или намалим до минимум консумацията на колбаси, захарни изделия, газирани напитки, сокове в кутия, тестени изделия, пакетирани лакомства.

Свързани статии

След като съответната фаза на Луната премине, не правете грешката веднага да се натъпчете с любимата ви вредна храна. Това обезсмисля усилията ви. Постепенно захранете тялото си с домашни бульони, а не от готови кубчета.

Добавете малко картоф, кисело мляко, малко риба, свежи плодове и зеленчуци. Успявайки да се храните здравословно между фазите на лунната диета, ще ви бъде и по-лесно да следвате детокс плана, но и би трябвало да се чувствате по-леко, по-енергични.

Ето и фазите на Луната за месец септември.

  • 3.09.2022 г. – 21:50 часа – първа четвърт;
  • 10.09.2022 г. – 12:51 часа – пълнолуние;
  • 18.09.2022 г. – 00:17 часа – последна четвърт;
  • 26.09.2022 г. – 00:04 часа – новолуние.
Коментирай