Здраве и красота

Лунна диета за ноември

Време е за детокс и повишаване на енергийните нива

31.10.2022г. / 14 41ч.
Михаела Лазарова
снимка: istock

снимка: istock

Още в първия ден на новия месец ноември ни очаква и първата фаза от лунната диета. Когато говорим за диета или започване на здравословен начин на хранене и живот, някои хора предпочитат това да се случи с настъпването на нова седмица, нов месец, дори нова година. Истината е, че това са оправдания да не обърнем внимание на здравето и хранителния си план още днес.

Ноември е, и е време за лунната диета, елиминиране на токсини, излишни течности. Време е за мотивация. Есенно-зимният период се свързва с обилно хапване, забавяне на метаболизма. Има начин да поддържаме добра фигура и тонус, без да следваме резки диети. Но разтоварващите режими като лунната диета биха могли да ни помогнат да затвърдим здравословния си начин на живот.

5 задължителни храни за всеки ден

За лунната диета се следват определени фази на Луната. Всяка фаза продължава в рамките на 24 часа. През това време се консумират само течности като вода, билкови чайове, фрешове от плодове и зеленчуци. Без млечни продукти, мед, овкусители и други храни. Изключение могат да направят онези, които не са свикнали със строгостта на режима, добавяйки към менюто си по-захарни плодове, малка зеленчукова салата (без подправки и зехтин). Това също ще им помогне да изхвърлят от тялото си част от токсините и излишните задържани течности.

8 храни, богати на биотин, намаляващ риска от косопад

Препоръчително е между лунните фази от диетата да не преяждаме, да се захраним постепенно, да намалим консумацията на лакомства, тестени изделия. Лунната диета е чудесен начин да презаредим с енергия тялото си.

Ето и фазите на Луната за месец ноември:

  • 1.11.2022 г. – 08:53 часа – първа четвърт;
  • 8.11.2022 г. – 13:46 часа – пълнолуние;
  • 16.11.2022 г. – 15:29 часа – последна четвърт;
  • 24.11.2022 г. – 00:21 часа – новолуние.
Коментирай
Здраве и красота
Свободно време