Здраве и красота

Лунна диета за март

Време е за детокс

01.03.2023г. / 11 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В очакване на пролетта, тялото ни малко по малко започва да се пренастройва към промяна в хранителния план. Детоксът е важен за организма, ако искаме да се чувстваме енергични, да сме здрави. За него няма сезон, ето защо всеки месец следваме и лунната диета.

Какво знаем за нея?

Следят се фазите на Луната. Когато настъпи съответната фаза, в рамките на 24 часа консумираме вода, чайове, плодови и зеленчукови фрешове. Разтоварваме тялото си с помощта на течности. След като премине съответната фаза е важно постепенно да се захраним, добавяйки към менюто си варен картоф, леки бульони, риба, леки меса.

Лунната диета е чудесно начало на един по-здравословен начин на хранене. Бихме могли да си поставим за цел, между фазите на Луната да не консумираме колбаси, тестени изделия, да намалим солта и захарните изделия и т. н.

Свързани статии

По време на лунната диета не се разрешава консумацията на млечни храни, алкохол, мед, подсладители. Ако разтоварващите дни са малко по-трудни за някои от вас, бихте могли да добавите към менюто си плодова или зеленчукова салата, без овкусители и зехтин.

Също така, ако сте бременна, кърмите или страдате от някакво заболяване, не следвайте режима, без да сте се допитали до лекар. Примери за чудесни чайове, на които може да се насладите по време на лунната диета са ментов чай, чай от шипки, джинджифил, бъз, зелен чай, коприва и други.

Ето и фазите на Луната за лунната диета за март:

  • 7.03.2023 г. – 14:49 часа – пълнолуние;
  • 15.03.2023 г. – 04:17 часа – последна четвърт;
  • 21.03.2023 г. – 19:44 часа – новолуние;
  • 29.03.2023 г. – 05:12 часа – първа четвърт.
Коментирай