Здраве и красота

Лунна диета за юли

За повече детокс през лятото

01.07.2023г. / 06 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Преди дни официално посрещнахме астрономическото лято. Летният сезон ни кани не само да се забавляваме, но и да обърнем внимание на начина си на хранене. През лятото наблягаме на по-леки и свежи храни – риба, летни супи, салати, леки разядки и т. н. Това може да ни помогне и да поддържаме добра форма, дори да свалим няколко излишни килограма. Разбира се, в началото на всеки нов месец си записваме и кои са дните за лунната диета. Лятото е подходящ сезон за този детокс режим.

За лунната диета се следват фазите на Луната. Когато настъпи съответната фаза, засичаме 24 часа. В този период единственото, което консумираме е вода, фрешове от плодове и зеленчуци, чай. Чаят е хубаво да е билков, зелен, а тъй като е лято може да го консумирате охладен. Не се приемат захар, подсладители, мед, млечни храни, алкохол.

Здравословни проблеми, свързани с дефицит на селен

Онези от вас, които усещат слабост поради консумацията само на течности, може да добавят по-захарен плод към диетата. Лунната диета ни помага да се разделим с част от водното си тегло, с токсини. Възможно е да усещате главоболие, затова се старайте да си осигурите достатъчно вода. След като изтече съответната лунна фаза, е важно да не се нахвърляте върху храната. Това обезсмисля диетата, а и може да доведе до храносмилателни проблеми.

Натурална напитка при подуване и задържане на вода

Постепенно добавете към менюто си салати, кисело мляко, варен картоф, малко риба. Всеки ден се захранвайте малко по малко. Ако искате да разтоварите тялото си от зимното хапване, опитайте се между отделните фази на луната от лунната диета да не консумирате захарни изделия, пакетирани лакомства, колбаси, кашкавали, червени меса.

Лунната диета не се препоръчва на бременни, кърмещи жени. Също така, ако страдате от някакво заболяване или състояние, което изисква прием на лекарства, консултирайте се с лекар, преди да пристъпите към лунната диета.

Ето и фазите на луната за месец юли.

  • 3.07.2023 г. – 14:30 часа – пълнолуние;
  • 10.07.2023 г. – 04:07 часа – последна четвърт;
  • 17.07.2023 г. – 21:06 часа – новолуние;
  • 26.07.2023 г. – 01:12 часа – първа четвърт.
Коментирай
Здраве и красота