Здраве и красота

Лунна диета за март

Време е за пролетно прочистване на тялото

01.03.2024г. / 11 11ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Наближава настъпването на астрономическата пролет. Пролетта е любим сезон, защото с него се събужда природата. Затова и ние мислим как да обновим себе си. Храната е добър начин да направим това. С нейна помощ можем да постигнем повече здраве, енергия, по-добра форма. Ако ви трябва мотивация да започнете, лунната диета е подходящ детокс режим за това и чудесен начин да посрещнем пролетта. 

Свързани статии

За тази диета е характерно, че се следват лунните фази, за които е известно, че оказват влияние върху планетата ни, както и върху нашия воден баланс. Когато настъпи съответната фаза, в рамките на 24 часа се консумират само пресни плодови и зеленчукови сокове, билкови чайове, зелен чай, вода. Мед, млечни и други храни не се консумират.

Лунната диета ни помага да елиминираме част от натрупаните излишни течности в организма. След приключване на съответната фаза на Луната, започва процесът на захранване. Той е изключително важен. В него отново включваме фрешовете, водата и чая, но можем да добавим домашни зеленчукови бульони, кисело мляко. Постепенно можем да добавим и риба, качествено пилешко месо, свежи плодове и зеленчуци, кълнове, хляб без глутен и мая, картофи, бобови култури. 

Свързани статии

Захранването не се случва само в един ден, то е постепенен процес, който ни помага следващата фаза от диетата да е по-лесна за спазване, да продължим прочистването на организма. Именно в процеса на захранване бихме могли постепенно да изключим от менюто си солени и захарни храни, колбаси, тестени закуски, пържено. 

Но лунната диета не е подходяща за всеки. Затова, ако кърмите или сте бременна, ако страдате от заболявания, не предприемайте този режим. 

Ето и фазите на Луната за лунната диета за март:

  • 03.03.2024г. – 17:25 часа – последна четвърт;
  • 10.03.2024г. – 11:45 часа – новолуние;
  • 17.03.2024г. – 06:50 часа – първа четвърт;
  • 25.03.2024г. – 09:37 часа – пълнолуние.
Коментирай